Datingtips

 

• Ga nooit in op een SMS-verzoek met een 4-cijferig nummer. Ga nooit in op een direct of indirect verzoek om geld over te maken. Probeer indien mogelijk om eerst persoonlijke gegevens te controleren van degene waar u contact mee heeft.


• Geef nooit zomaar uw persoonsgegevens. Wanneer u uw e-mailadres aan mensen geeft, kan het zijn dat deze persoon achter uw achternaam komt en daarmee ook aan uw adres. Dit kan gevaarlijk zijn. Daarom raden we u aan om in eerste instantie gebruik te maken van het berichtensysteem van de de site, waarbij uw persoongegevens niet te achterhalen zijn. Wanneer u besluit wél uw persoonlijke e-mailadres vrij te geven, maak dan een aparte account aan voor al uw mail van deelnemers. Als iemand dan misbruik maakt van uw e-mailadres, dan hoeft u alleen dat adres te blokkeren. Zorg ook dat uw achternaam geen deel uitmaakt van dit speciale e-mailadres. Gebruik dus liever: mariet123@hotmail.com in plaats van m.vd.heijbloem@xs4all.com.


• Wacht op het juiste moment. Wanneer u met daten wilt beginnen is het belangrijk dat jullie er beiden aan toe zijn. Laat u dus niet dwingen, maar dwing anderen ook niet. Het moet tenslotte van beide kanten komen.


• Vorm een beeld dat u kunt controleren. Voordat u een eerste afspraak maakt is het belangrijk dat u de persoon waarmee u afspreekt kunt vertrouwen. Zorg dat u een duidelijk en realistisch beeld van iemand vormt. Dit gebeurt natuurlijk al via het mailcontact, maar aanvullend daarop is het slim om te zorgen dat u een duidelijke foto hebt en eventueel ook telefonisch contact met iemand hebt gehad. Als iemand probeert uw vragen te ontwijken wat betreft foto’s en telefoongesprekken moet u op uw hoede zijn. Wanneer de persoon die u ontmoet iemand anders is dan de persoon op de foto, kunt u het beter niet doorzetten. Vertrouw eerst op uw gezonde verstand, voordat u een ander vertrouwt.


• Zorg dat u een uitweg heeft. Als het met de bovenstaande punten goed zit en u besluit een afspraakje te plannen, dan zijn er nog de volgende punten om in acht te nemen. Spreek altijd af op een openbare plek waar veel mensen zijn. Maak van tevoren een duidelijk plan en houd u daaraan. Zorg dat er altijd een vriend of vriendin is die weet waar u bent en spreek eventueel af dat u belt als u weer thuis bent. Zorg voor eigen vervoer en neem uw mobiele telefoon mee. En houd in gedachten dat deze date ook voor u leuk zou moeten zijn en dat u dus het recht hebt om weg te gaan wanneer u de situatie niet vertrouwt. Wanneer u niet recht voor zijn raap durft te zeggen dat u liever weggaat, kunt u eventueel een vriend of vriendin laten bellen met een zogenaamd "noodgeval", zodat u een excuus heeft om weg te gaan.


• Heeft u het idee dat een lid misbruik maakt van zijn/haar lidmaatschap, neem direct contact met ons op!